Fatić: URA i nova vlast brutalno politizuju UCG
Bogdan Fatić, Foto: DPS

Fatić: URA i nova vlast brutalno politizuju UCG

Izborom Rajke Glušice, visoke funkcionerke pokreta URA i njihove kandidatkinje za poslanicu na prethodnim izborima, za predsjednicu UO Univerziteta Crne Gore, kao ukupnim sastavom ovog tijela, nova vlast je izvršila brutalnu politizaciju ove nezavisne obrazovne institucije., saopštio je Bogdan Fatić poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore na čelu te institucije izabrana je Rajka Glušica

Poručuje da su građani svjedoci da se, suprotno datom predizbornom obećanju, na čelne funkcije dovode osobe koje su nekompetentne i na tim pozicijama su praktično udomljene od strane svojih partija.

"O licemjerju pokreta URA i nove predsjednice UO UCG, Rajke Glušice svjedoči njen stav iz partijske kampanje da se "prosvjetno-obrazovni sistem mora odvojiti od politike i političkih kadrova“ i da su „prosvjetno obrazovne ustanove u Crnoj Gori pretvorene u partijske ćelije", te da se nikako ne smije do posla dolaziti partijskom knjižicom?!", poručio je Fatić.

Dodaje da imajući u vidu činjenicu da je Rajka Glušica u svom profesionalnom i političkom radu u žižu javnosti dospjela kao koautor rječnika koji je imao pežorativnu odrednicu za Albance, a Dražu Mihajlovića navela kao primjer antifašiste, iz opzicije kako Fatić poručuje vjeruju da je i njen minuli rad bio dobra preporuka novim vlastima, Vladi i ministarki Vesni Bratić, da baš takvu osobu postave na čelo najviše obrazovne institucije u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.