Centar bezbjednosti Podgorica

Menadžment UP pisao Krivokapiću i Sekuloviću

"Prikupljaju se potpisi za smjenu načelnika, narušava se ugled rukovodilaca policije"

Menadžment Uprave policije uputio je pismo premijeru Zdravku Krivokapiću i ministru Sergeju Sekuloviću kojem tvrde da se u poslednjih 30 dana u više gradova Crne Gore “realizuju aktivnosti na prikupljanju potpisa za smjenu načelnika centara i odjeljenja bezbjednosti i njihovih neposrednih starješina zbog navodnog kršenja ljudskih prava i prekoračenja ovlašćenja”.

U saopštnju dostavljenom medijima ističu da ti događaji negativno utiču na rad zaposlenih.

"Posebnu težinu ovakvim nastojanjima daju saznanja koja imamo da se aktivnosti u smislu organizovanja i potpisivanja peticija realizuju uz podršku pojedinih partija u vlasti. Službenicima policije je dobro poznato mjesto i uloga Uprave policije u sistemu drzavne uprave i njene nadležnosti", navodi se u saopštenju mendženta Uprave policije.

Istakli su i da imaju razvijenu percepciju o organizacionim cjelinama, organima i institucijama koje su zadužene za vršenje kontrole rada i postupanja službenika Uprave policije.

"Događaji koji su registrovani u prethodnom periodu pozitivno svjedoče o sankcionisanju svakog službenika Uprave policije koji se ogriješio o Zakon i prekoračio svoje ovlašćenje", piše u saopštenju Menadžementa UP-a.

Sa pažnjom kako su kazali prate dešavanja na terenu i pružaju podršku kolegama.

Konstatovali su da se organizovanjem u političke svrhe navodnih građanskih protesta direktno, bez ikakvog razloga stigmatizuju policijski rukovodioci, narušava njihov integritet, policijski ugled, a posebno isticemo i to sto to ima refleksiju i na njihove porodice. 

Kvalitet i profesionalnost ovih policijskih službenika, dodaje se, najbolje potvrđuju njihovi rezultati rada i njihov doprinos u borbi protiv kriminala i očuvanja stabilnog reda i mira.

"Očekujemo da sa pažnjom sagledate kompletnu situaciju u kontekstu svih dešavanja na prostoru naše države i da uložite napore i na adekvatan način date podršku za profesionalan rad i djelovanje ovih i svih drugih policijskih rukovodilaca", zaključuje se. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.