Osumnjičeni za pokušaj ubistva Zvicera se brane ćutanjem
Radoje Zvicer, Foto: Detektiv info

"Prema psihijatrijskim nalazima u trenutku izvrešnja zločina bili svjesni svojih postupaka"

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Zvicera se brane ćutanjem

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Kotoranina Radoja Zvicera, koji slovi za vođu "kavačkog” klana, Baranin Stefan Đukić Mandić, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković i dalje ćute pred ukrajinskim pravosudnim organima, piše tamošnji portal “Detektiv info”, prenosi Dan.

Pečerski okružni sud u Kijevu produžio je osumnjičenima pritvor do 8. februara. Odluku je donio istražni sudija Tetiane Ilievae jer slove za osobe bliske škaljarskom klanu.

Prema njima je proširena i mjera predostrožnosti.

Kako piše “Detektiv info”, Đukić, Tuzović, Branković i Jovanović i dalje drže jezik za zubima.

Prema nalazima forenzičko-psihijatrijskih ispitivanja sprovedenih u jesen 2020. godine u period izvršenja zločina nisu pokazivali znake hronične psihijatrijske bolesti, odnosno bili su svjesni svojih postupaka i smatraju se razumnim.

Uprkos ponovljenim pokušajima ispitivanja ove kriminalne grupe od strane zaposlenih u tamošnjoj Nacionalnoj policiji, oni odbijaju da pruže bilo kakve dokaze vođeni odredbama člana 63 Ustava Ukrajine.

U svom svjedočenju datom istrazi, Radoje i Tamara Zvicer nisu se usredsredili na relevantnu činjenicu. Samo su istovremeno svjedočili da su se zajedno preselili u Ukrajinu.

Navodno su 26. maja 2020. godine zajedno otišli u šetnju. U tom trenutku je počela kiša, pa su odlučili da odu kući. Tom prilikom su Đukić i saradnici ispalili više hitaca u Kotoranina. Napadači su zapalili automobil u kojem su bili, pri čemu je jedan od njih zadobio opekotine po licu, a zatim pobjegli sa lica mjesta.

Uhapšen je i službenik Nacionalne policije Ukrajine Rostislav Černobrivi, osumnjičen za pomaganje Zvicerovim napadačima.

Ukrajinski portal ranije je objavio da je Tamara Zvicer pucala na napadače koji su 26. maja u Kijevu teško ranili njenog supruga Radoja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.