Uvodna riječ voditeljke je lekcija za sve nas: Neprijatno je ali ćutimo i kad ne bismo smjeli (VIDEO)

Voditeljka Jelena Obućina jučerašnju emisiju "Pregled dana" NewsmaxAdria počela je neuobičajeno - ćutnjom i time poslala jednu fenomenalnu poruku.

Naime, nakon “Dobro veče”, Obućina je zaćutala i ta tišina trajala je 15tak sekundi.

Potom je podsjetila na sve one događaje, nepravde, laži i obmane na koje su građani oćutali, ne podigavši glas. Među najnovijima je slučaj mlade glumice Milene Radulović koja je hrabro istupila i u svojoj ispovijesti objelodanila da joj je pedagog i profesor glume Miroslav Mika Aleksić silovao kada je imala samo 17 godina.

“Neprijatno je, ali mi smo navikli ćutati, kad nam kasne plate, kad nosimo pelene zbog 300 eura, kad fotografišemo glasačke listiće, kad su piloti proglašeni za alkoholičare, kad nemamo vodu za piće, kad nam truju rijeke, kad nema mjesta u bolnicama, kad nas tuku na protestima, kad drugi viču ocu poginulog radnika, kad Jutki aplaudiraju, kad kompletni idioti sruše dio grada, kad je tetka poslala pare iz Kanade, kada su bakljade na krovovima dok smo zaključani, kad je Obradović sataniziran, kad je Jovanjica procvjetala, kad nestane snimak s naplatne rampe i iz Kosovske Mitrovice, kad nas lažu o koroni, kad nas svađaju sa susjedima.

Mi ćutimo kada ne bismo smjeli. I zato nemojte nikada više pitati žrtve zašto su ćutale? Nemate pravo, nego ih podržite da progovore kad god da su spremne”, rekla je Jelena Obućina u uvodu najnovije emisije “Pregled dana” na NewsmaxAdria.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.