Zbog upada u Kongres moguće optužbe za pobunu
Foto: Beta/AP

Američki tužioci poručili

Zbog upada u Kongres moguće optužbe za pobunu

Pravosudne američke vlasti su večeras saopštile da su sve opcije na stolu, uključujući optužbe za pobunu, kad je riječ o procesima protiv nasilne rulje pristalica odlazećeg predsjednika Donalda Trampa koja je napala Kongres SAD.

Glavni federalni tužilac za grad Vašington Majkl Šervin izjavio je da tužioci planiraju da podignu 15 optužnica za zločine medju kojima su neodobren pristup i krađa imovine, i da istražitelji češljaju mnoštvo dokaza sa ciljem dodatnih optužbi, prenosi Beta.

Šervin je kazao da je 40 optužnica već podignuto pred višim sudom u Vašingtonu.

Policija je navela da je uhapsila više od 90 osoba u Vašingtonu i da su nova hapšenja vjerovatna.

Američki tužioci iz cijele zemlje navode da će naći i privesti pravdi svakog građanina koji je učestvovao u pobuni čiji je cilj bio sprječavanje mirnog prenosa vlasti.

Desetine Trampovih pristalica upale su sinoć u Kongres SAD u vrijeme posebnog zasijedanja na kojem je kasnije potvrđena pobjeda kandidata demokrata Džozefa Bajdena na predsjedničkim izborima.

Tokom četvoročasovne okupacije zgrade Kongresa od Tramovih pristalica i njihovih sukoba s policijom poginule su četiri osobe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.