Najavljena jaka kiša, moguća klizišta i odroni
Ilustracija

Od 6. do 11. januara

Najavljena jaka kiša, moguća klizišta i odroni

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji. Zbog obilne kiše, upozoravaju iz MUP-a, očekuje se porast vodostaja rijeka, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona.

Iz MUP-a podsjećaju da se na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u periodu od 6. do 11. januara 2021. godine, na području Crne Gore očekuju nestabilne vremenske prilike.

"Najavljena meteorološka situacija usloviće obilniju količinu kiše u centralnim predjelima, na primorju i planinskom zaleđu Jadrana. Jača kiša se očekuje u srijedu, 6. januara, a potom u periodu od petka do nedjelje. Na sjeveru se u istom periodu očekuju intenzivnije sniježne padavine. Za 6. i 10. januar očekuje se jak južni vjetar, a u višim predjelima na sjeveru imaće i olujni karakter", navodi se u saopštenju.

Zbog obilne kiše, kako dodaju iz MUP-a, očekuje se porast vodostaja u rijekama, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona.

Zbog prognozirane meteorološke situacije, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim vremenskim prilikama.

"Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama. Direktorat za vanredne situacije MUP-a će sa nadležnim službama i organima pratiti situaciju na terenu i reagovati u skladu sa razvojem događaja", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.