Otvorena turistička sezona i na Žabljaku: Na Savinom kuku snijeg od jednog metra
Foto: Mediabiro

Otvorena turistička sezona i na Žabljaku: Na Savinom kuku snijeg od jednog metra

Na radost svih zaposlenih, na skijalištu Savin kuk stekli su se uslovi za bezbjedno skijanje. Tokom jučerašnjeg dana kako je kazao direktor Turističkog centra Durmitor Milutin Tomić, taj ski centar je posjetilo između 250 i 350 skijaša.

"Mogu slobodno reći da smo na neki način zadovoljni s obzirom na to kakva je situacija sa koronavirusom u Crnoj Gori. Na radost svih nas ove godine imamo dovoljne  količine snijega, od pola metra na polaznoj stanici do jedan metar na vrhu. Na raspolaganju su dvije dvosjedne žičare i tri ski lifta koje opslužuju pet kilometara sređenih skijaških terena, tako da svaki skijaš može bezbjedno da ih koristi", naveo je Tomić u izjavi za agenciju Mediabiro.

Ove godine, kako je dodao, spuštene su cijene  ski karata na Savinom kuku za nekih 30 odsto, tako da ove godine dnevni skipas za odrasle iznosi 10, a dječiji šest eura.

"U saradnji sa TO Žabljak i NTO  pripremili smo i za sve goste hotela koji koriste hotelske usluge dodatni popust,  tako da dnevni skipas iznosi 7 eura  dok je za djecu 5 eura", istakao je Tomić.

Ovim je, kako je kazala direktorica lokalne TO Vanja Šarović, turistička sezona na Žabljaku i zvanično počela. Ta opština je za vrijeme praznika zabilježila solidnu posjećenost ali, kako je napomenula Šarović, zbog epidemioloških mjera zabilježen je i velik broj otkazivanja.

"Ono što je za nas jako bitno u ovom trenutku, kada je kovid u pitanju, jeste da se poštuju zdravstene mjere, dok s druge strane, nekima to u ovom trenutku ne ide baš na ruku. Žele da se opuste na Žabljaku, da u druženju provedu praznike, ali u svakom slučaju prioritet je svakako bezbjednost kako nas tako i turista", navela je Šarović.

TO Žabljak je, za ovu sezonu, zajedno sa svim hotelijerima pripremila povoljan turistički paket.

"Već od 4. januara imamo jako dobar popust u hotelskom smještaju koji se kreće od 23 do 35 eura, u zavisnoti od kategorije hotela. Takođe, u okviru ovog paketa svi turisti mogu dobiti po povoljnijoj cijeni ski pas - Sedam eura u odnosu na punu cijenu na Savinom kuku koja iznosi 10 eura", dodala je Šarović.

Pomireni sa činjenicom da ove sezone neće imati očekivani broj turista, iz TO su se fokusirali na goste iz Crne Gore, kao i turiste iz regiona.

"Ovo je početni set mjera sa promo paketima , vjerovatno ćemo tokom sezone predstaviti dosta drugih povoljnosti. Već poslije praznika imaćemo i besplatne ski autobuse iz Žabljaka do skijališta Savin kuk. Gledajući sliku sa skijališta, početak godine je obećavajući. Ostaje opet optimizam, i vjerujemo da ćemo imati solidnu zimsku turističku sezonu koja će nam pomoći da dobijemo novi elan i da se bolje pripremimo za ljetnju turističku sezonu", poručila je direktorica TO Žabljak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.