Dio sjevera zbog loših vremenskih prilika i dalje u mraku
Foto: CEDIS

Dio sjevera zbog loših vremenskih prilika i dalje u mraku

Dio seoskih područja u opštinama Petnjica, Plav, Rožaje, Berane, Gusinje i Andrijevica je, zbog loših vremenskih prilika, i dalje u mraku.

Kako je saopšteno iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema CEDIS, stanje je najsloženije na dijelu ruralnog područja Andrijevice, gdje su bez napajanja tri 10kV dalekovoda (“Konjusi”, “Trešnjevo” i “Kralje”), koji električnom energijom napajaju dvadesetak sela: Bojovići, Đulići, Kuti, Cecuni, Kruška Jošanica, Dulipolje, Konjusi, Gračanica, Gornje Luge, Ulotina, Zorići, Slatina, Zabrđe, Trešnjevo, Izbjegličko naselje “Soko Štark”, dio sela Seoce i Prisoja, Oblo Brdo, Kralje, Sjenožete, Gnjili Potok i Trešnjevik. Sve raspoložive ekipe su na terenu, tako da postoji mogućnost da se situacija poboljša do kraja dana.

Bez napajanja je i dalekovod 10kV “Skrbuša” u Kolašinu.

"Naši monteri su pod velikim pritiskom. Konstantno loši vremenski uslovi, nepristupačnost mreže zbog sniježnih nanosa, naporni i rizični poduhvati na terenu i to nekoliko dana u kontinuitetu, iscrpljuju ekipe" - kazali su u CEDIS-u.

CEDIS se izvinio korisnicima koji su pogođeni ovom situacijom i opravdano nezadovoljni, ističući da preduzimaju sve kako bi sanirali oštećenja na mreži u najkraćem roku.

 "Kako je i najavljeno od strane HMZ, naročito sjever Crne Gore je u subotu pogodilo nevrijeme. Podsjećamo da su vremenski uslovi koji su bili aktuelni prethodnih dana, olujni vjetar i “vlažan” snijeg, izuzetno nepovoljni po mrežu, dovode do formiranja leda na provodnicima koji uz vjetar stvara dodatni teret usljed čega dolazi do oštećenja. Takođe, brojni prekidi nastali su kao posljedica olujnog vjetra koji nanosi drveće i ostalo rastinje na vodove" - dodaje se u saopštenju CEDIS-a.

Naglašavaju da su tek u ponedeljak mogli da u opštinama Regiona 3 (Andrijevica, Petnjica, Plav, Berane, Roažaje, Gusinje) pristupe otklanjanju oštećenja na svojoj mreži, odnosno tek nakon sanacije prenosne mreže koja je u vlasništvu CGES-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.