CEDIS: Potrošnja 12 odsto veća u odnosu na oktobar
Foto: CEDIS

CEDIS: Potrošnja 12 odsto veća u odnosu na oktobar

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u novembru preuzeli ukupno 223.983.471 kWh električne energije, što je oko 12 odsto više u odnosu na oktobarsku potrošnju i pet odsto više u odnosu na energiju preuzetu tokom istog perioda prethodne godine. Najviše električne energije, oko 38 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i Cetinja (Region 2), saopšteno je iz CEDIS-a.

“Očitano je ukupno 404.492 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto. Ekipe Sektora za održavanje su u novembru na 10/0,4 kV nivou realizovale 2.108 intervencije na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata (10/0,4 kV) iznosila je oko 266 hiljada eura“, navodi se u saopštenju.

Na distributivnu mrežu je u novembru priključeno 514 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca izvođeni su radovi na ugradnji reklozera i secesionera na osam 10 kV dalekvooda u Kolašinu i Bijelom Polju (“Gornja Morča“, “Rovca“, “Skrbuša“, “Tomaševo“, “Gubavač“, “Rasovo“, “Ivanje“ i “Sređevac“). CEDIS je za realizaciju ovog projekta izdvojio oko 830 hiljada eura. Nakon završetka radova korisnici koji se napajaju sa navedenih dalekovoda mogu očekivati povećanje nivoa kvaliteta u isporuci električne enenrgije.

“Tokom novembra na području Crne Gore je ugrađeno 26 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 339 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma. Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 430 hiljada korisnika na području Crne Gore“, navode iz CEDIS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.