Kovačević negirao krivicu, određeno mu zadržavanje do 72 sata
Dragan Kovačević

Kovačević negirao krivicu, određeno mu zadržavanje do 72 sata

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević uhapšen je juče pod sumnjom da je stvorio kriminalnu organizaciju u kojoj su između ostalih djelovali i Ana Lakićević i Krsto Pavićević - načelnica tivatske Područne jedinice te uprave i geometar.

Na teret im se stavlja i da su počinili krivično djelo - zloupotreba službenog položaja, odnosno da su u više predmeta državne resurse koristili u privatne svrhe. Oni su juče, takođe, lišeni slobode. Kovačević je sinoć saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu, gdje je negirao krivicu. Kovačeviću i Lakićević je određeno je zadržavanje do 72 sata.

“Vijestima” je nezvanično saopšteno da Specijalno policijsko odjeljenje nastavlja istragu u tom predmetu i da spisak juče uhapšenih nije konačan. Članovi tog policijskog tima juče oko 10 sati, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsili su Kovačevića u njegovoj kancelariji. Na svom radnom mjestu uhapšena je i Lakićevićeva, koja je i članica predsjedništva Socijaldemokrata Budve. 

Jedan od sagovornika “Vijesti” objasnio je da je istraga u tom predmetu počela prijavom Podgoričanina Aleksandra Gazivode - da ga je Kovačević ucjenama primorao da mu u bescijenje proda milionski vrijednu kuću u Tivtu. Šefa Uprave za nekretnine optužuje da je na taj način sinu Danku pribavio protivopravnu korist, jer je na njegovo ime upisana vrijedna imovina na obali mora.

Prema saznanjima “Vijesti”, taj Podgoričanin tvrdi da objekat u zoni Morskog dobra nije mogao legalizovati dok je on bio vlasnik, ali da je to učinjeno nakon što je prešao u ruke Kovačevića, koji je i član Glavnog odbora Socijaldemokrata.

“Pripadnici SPO nakon njegove prijave izuzeli su dokumentaciju iz Uprave za nekretnine i sa posebnom pažnjom pregledali predmete koji su iz tivatske PJ slate na obradu u Podgoricu”, kazao je jedan od sagovornika “Vijesti”. Objasnio je i da se inspektori nisu zadržali samo na tim predmetima, već da provjeravaju i druge “velike” poslove u koje je Kovačević bio uključen kao službeno lice.

Prema nezvaničnim saznanjima, pod lupom je i geodetska firma “Geo & arh projekt” koja je u vlasništvu Kovačevićevog brata Dragoslava.

Navodno, dok je bio odgovorno lice u toj firmi, Pavićević je potpisao elaborat za spornu kuću u Tivtu.

Inspektori SPO provjeravali su kako je kuća uknjižena na Kovačevića uprkos tome što je, dok je bila u vlasništvu Gazivode, ta nekretnina imala u posjedovnom listu zabranu uknjižbe zbog građenja bez dozvole. Jedan od sagovornika “Vijesti” tvrdi da je to učinjeno tek nakon što je država omogućila legalizaciju.

Danko Kovačević, sin juče uhapšenog direktora Uprave za nekretnine, zvanični je vlasnik nelegalno sagrađene luksuzne vikendice “na pjeni od mora”, na samoj obali mora u Tivatskom zalivu.

Trospratna kuća podignuta je 2017. na parceli u mjestu Obala Bogišića u Krtolima kod Tivta, ispod lokalnog puta Tivat - Radovići, u blizini popularne konobe i ribljeg restorana “Maestral”.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.