Bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević ostaje u pritvoru
Dragan Kovačević

Odbijena žalba branioca

Bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević ostaje u pritvoru

Bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević ostaje u pritvoru jer je Apelacioni sud Crne Gore odbio kao neosnovanu žalbu njegovog branioca.

"Rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Dragana Kovačevića da se optuženi pusti na slobodu uz određivanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na nepokretnostima u svojini optuženog, ukupne procijenjene vrijednosti od 247.740,00 eura", saopštili su iz Apelacionog suda.

Kako ističu, odlučujući o žalbi branioca optuženog, ovaj sud je prihvatio razloge date u prvostepenom rješenju da ponuđeno jemstvo u konkretnom slučaju ne predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjeđenje prisusta optuženog na glavnom pretresu i nesmetano vođenje krivičnog postupka, iz kojih razloga je istu odbio kao neosnovanu.

Podsjetimo, Dragan Kovačević uhapšen je u decembru 2020. godine, zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je državno zemljište u zoni morskog dobra nezakonito upisivala na fizička i pravna lica, ali je 24. februara pušten na slobodu nakon što mu je istekao pritvor.

Nakon toga je pobjegao, a podgorički Viši sud je naredio da se za njim raspiše potjernica zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja i iznuda putem podstrekavanja. U sudnici se pojavio gotovo godinu i po kasnije, kada je uhapšen.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.