Sa sastanka

Medoks-Borovinić Bojović: Ujedinjeno Kraljevstvo partner zdravstvenog sistema

"Moraju se donositi i nepopularne mjere kako bi se sačuvalo zdravlje građana"

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović razgovarala je sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Karen Medoks.

Medoks je čestitala ministarki na imenovanju i izrazila nadu da će aktivnosti koje preduzima zdravstveni sistem, angažovanje zajednice, kao i najavljena vakcinacija biti dobitna kombinacija za brzo stavljanje epidemije koronavirusa pod kontrolu, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Povodom donošenja novih mjera za suzbijanje koronavirusa, ministarka je istakla da je njihov cilj poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji.

''Mjere su restriktivnije nego u prethodnom periodu, ali je epidemiološka situacija to zahtijevala. Kao pulmolog moram brinuti o zdravlju građana, to je moj glavni cilj i misija. Sve ovo radimo kako bi 15. januar sačekali sa boljom epidemiološkom situacijom. Moraju se donositi i nepopularne mjere kako bi se sačuvalo zdravlje građana'', istakla je dr Borovinić Bojović.

Tokom susreta su razmijenjene informacije o najaktuelnijim projektima u zdravstvu koji se odnose na Covid 19, te je Borovinić Bojović najavila pojačanu kriznu komunikaciju i projekat digitalizacije zdravstvenih podataka.

Ambasadorka Medoks istakla je da će rado podržati projekte digitalizacije, i pozvala ministarstvo zdravlja da bude dio projekta o lažnim vijestima i dezinformacijama koje se šire u vremenu pandemije.

Minstarska Borovinić Bojović kazala je da se vakcina očekuje u narednom periodu, te da je Akcioni plan za vakcinaciju u završnoj fazi. U kontekstu značaja podizanja svijesti o važnosti vakcinacije, ambasadorka Medoks izrazila je spremnost da bude dio tog projekta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.