Premijer Slovačke zaražen koronavirusom
Igor Matovič

Matovič objavio na svom Fejsbuk profilu

Premijer Slovačke zaražen koronavirusom

Slovački premijer Igor Matovič objavio je da je pozitivan na koronavirus.

Matovič je novost objavio na svojoj Fejsbuk stranici. Nekoliko sati prije objave nekoliko članova vlade već je objavilo da ide u samoizolaciju nakon mogućeg izlaganja virusu zbog kontakta s Matovičem.

U sredu je vodio sastanak vlade prije nego što je odgovarao na pitanja novinara.

Premda su svi nosili maske, objavljeni snimci s tog događaja pokazuju kako Matovič nije držao distancu od ostalih ministara i novinara.

Zatim se u četvrtak Matovič sastao s čelnicima dvije koalicijske stranke.

Svi koji u petak idu u samoizolaciju slijede korake niza vladinih zvaničnika koji su proteklih sedmica morali da se udalje od javnosti zbog pandemije.

Opozicioni lider Peter Pelegrini objavio je prije samo nekoliko dana da je pozitivan na koronavirus i da će morati u samoizolaciju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.