Stjepović i Janković savjetnici Bečića

Stjepović i Janković savjetnici Bečića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić predložio je Administrativnom odboru da za njegove savjetnike imenuje Duška Stjepovića, diplomiranog pravnika i Vuka Jankovića, diplomiranog pravnika. Administrativni odbor je to jednoglasno prihvatio.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine, Duško Stjepović rođen je 1986. godine u Podgorici.

"Osnovnu školu i gimnaziju društveno-jezičkog smjera završio je u Danilovgradu. Dobitnik je diplome Luča. Diplomu postdiplomskih specijalističkih studija iz međunarodnog prava stekao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, a trenutno je student master studija Međunarodnopravnog smjera na istom fakultetu.

Tečno govori engleski, a u radu se služi  ruskim, italijanskim i španskim jezikom. Sa uspjehom se bavio amaterskim pozorištem, rukometom i tenisom", navodi se u saopštenju.

Vuk Janković rođen je 14. februara 1988. godine u Podgorici.

"Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Podgorici, a zvanje diplomiranog pravnika na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore, na Građansko-pravnom smjeru.

Učestvovao je u realizaciji velikog broja projekata, iz oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, pravosuđa i tužilaštva kao i transparentnosti rada državnih organa, sa respektabilim organizacijama iz Evrope. Autor je i koautor brojnih studija i publikacija na navedene teme. Posebno se interesuje za zakonodavni okvir u dijelu građanske kontrole i transparentnosti rada državnih organa. Govori engleski jezik", navode iz Skuštine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.