Krsto Radović najbogatiji šef parlamenta: Vlasnik stambene zgrade, ušteđevina od 760.000 eura
Krsto Radović

Krsto Radović najbogatiji šef parlamenta: Vlasnik stambene zgrade, ušteđevina od 760.000 eura

Šef budvanskog parlamenta Krsto Radović, ako je suditi po imovinskom kartonu koji je predao Agenciji za antikorupciju, najbogatiji je među svojim kolegama predsjednicima lokalnih parlamenata u Crnoj Gori, jer on i supruga imaju ušteđevinu od 760 hiljada eura, posjeduju nekoliko stambenih jedinica, tri automobila, ali i arsenal lovačkog oružja.

Radović, koji je predvodio Demokrate na lokalnim izborima, godinama se bavio građevinskim biznisom i u imovinskom kartonu predočio je sve što on i supruga posjeduju.

Prvi čovjek budvanske Skupštine opštine, kao i njegov kolega, gradonačelnik Budve Marko Bato Carević, definitivno su najbogatiji političari prema podacima iz imovinskih kartona, ali to svakako u stvarnosti nijesu, jer njihove kolege iz redova DPS-a, o kojima su mediji više puta pisali, su mnogo imućniji, prenosi portal "Vijesti".

Radović je prijavio da mu je osnovna plata kao predsjednika Skupštine opštine Budva 1.190 eura, ali je prijavio i mjesečni dodatni prihod od 2.000 eura od izdavanja lokala i turističkih apartmana. Njegova supruga Slađana, koja je zaposlena u Beogradu, prima platu od 900 eura.

Radović, koji je mještanin Petrovca, prijavio je i da je vlasnik porodične stambene zgrade od 111 kvadrata, koju je dobio na poklon, polovine od jednospratne zgrade koja ima dva stambena prostora od 80 i 27 kvadrata, koje je izgradio, stan od 79+6 kvadrata koji je kupio, kao i stana od 53 kvadrata koji je dobio u vlasništvo na osnovnu povraćaja pozajmice od preduzeća.

Radovići su i vlasnici “nisana navara” iz 2010, “ford mondea” iz 1997, “tojote SXR”, a prodali su džip “mercedes” koji je bio 2008. godište i “tojotu RAV 4” iz 2009.

Radović, koji je godinama strastveni lovac i član i rukovodilac lovačkog društva, u vlasništvu ima pet lovačkih pušaka: Berreta teknys, Franchi alcione, Browing bar, Bajkal i Beretta koje je kupio ili dobio na poklon. Prijavio je da posjeduje sat Ademar piket Royaloak, koji je dobio na poklon, a da je kupio sat marke Gerald genta Arena Biretro.

Kada je riječ o gotovini, Radovići su ukupno prijavili da imaju 763 hiljade eura, ali i da potražuju 36 hiljada eura od prodaje nepokretnosti. Prvi čovjek budvanskog parlamenta ima kredit od 16 hiljada eura, a mjesečna rata mu je 819 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.