Bokan negirao krivicu, određeno mu zadržavanjen do 72 sata

ODT

Bokan negirao krivicu, određeno mu zadržavanjen do 72 sata

Luki Bokanu, koji se sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, nakon saslušanja u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Bokan je negirao je da je učestvovao u podmetanju požara i aktiviranju ručne bombe u ugostiteljskom objektu Bahus, navodeći, kako je njegov advokat Damir Lekić kazao, da je u vrijeme kada se to dogodilo bio u svom stanu.

“Vrijeme izvršenja ovog djela je 19.11 u 01.40 sati u veče između 18. i 19. novembra, Luka Bokan je dosao kući gdje su ga zabilježile video kamere. Taj video nadzor će bez ikakave sumnje i dileme potvrditi da je on toga dana došao kući i da toga dana nije izlazio iz kuće do ranih jutarnjih časova. Predožili smo državnoj tužiteljki odmah da taj video nadzor izuzme”, kazao je advokat Lekić, prenosi RTCG.

Bokanu je određeno zadržavanje do 72 sata. Sumnjiči se za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Ovdje postoji određena izjava određenog lica u svojstvu obavještenja koje je dato u policiji i zaista se motivi toga lica da da takvu izjavu čine spornim i vjerujte mi da ostane i samo ta izjava kao takva ne može da se održi u dokaznoj snazi”, naveo je Lekić.

S druge strane, iz policije su kazali da su hapšenju Bokana, prethodile, opsežne operativne aktivnosti te da su pretresli lokacije koje koriste bezbjednosno interesantne osobe - Bokan i Marko Milutinović kod kojeg su pronašli između ostalog određenu količinu heroina, pištolj nepoznate marke i galon za tečnost za koji sumnjaju da je korišćen prilikom izvršenja krivičnog djela.

Podsjećamo policija je saopštila da su u noći između 18. i 19. novembra oko dva sata poslije ponoći, dvije tada nepoznate osobe, razbile staklo ugostiteljskog objekta Bahus, podmetnule požar, a zatim u tom objektu, aktivirale ručnu bombu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.