Oštetio budžet Crne Gore za 113.363 eura
Ilustracija

Podnijeta krivična prijava

Oštetio budžet Crne Gore za 113.363 eura

Službenici kriminalističke policije za suzbijanje privrednog kriminaliteta Centra bezbjednosti Podgorica su podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv privrednog društva d.o.o. „Nemesis“ iz Podgorice i izvršnog direktora i osnivača N.P. (37) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Kako navode iz Uprave policije u postupku provjera privrednog poslovanja d.o.o. "Nemesis“ u periodu od 2015. do 2019. godine policija je došla do sumnje da je izvršni direktor N.P. suprotno zakonskim propisima Crne Gore, nadležnom državnom organu, odnosno Poreskoj upravi prikazivao lažne činjenice o visini ugovorene zarade za 77 zaposlenih stranaca, čime je oštetio budžet Crne Gore u iznosu od 113.363 eura.

"Nakon prikupljenih obavještenja i ocjene dokaza od strane nadležnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, podnijeta je krivična prijava protiv pomenutog pravnog i odgovornog lica u pravnom licu", zaključili su iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.