Nova škola u Tološima uz pomoć donacije Bemaxa
Ilustracija

Kvalitetniji uslovi za školovanje za veliki broj učenika ovog dijela Podgorice

Nova škola u Tološima uz pomoć donacije Bemaxa

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 19. novembra 2020. godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, usvojila Informaciju o donaciji kompanije Bemax doo za gradnju nove škole u Tološima i prihvatila Ugovor o donaciji između kompanije Bemax doo i Ministarstva prosvjete Crne Gore.

U Informaciji je navedeno da je Kapitalnim budžetom za 2020. godinu kao jedan od prioritetnih infrastrukturnih projekata u oblasti obrazovanja na teritiriji Glavnog grada, predviđen nastavak realizacije projekta izrade tehničke dokumentacije i izdradnje objekta nove osnovne škole u Tološima.

"U međuvremenu kompanija Bemax doo, kao društveno odgovorna kompanija, je izrazila zainteresovanost i uputila inicijativu da kroz model donacije realizuje projekat u cjelosti, što su izrazili u pismu namjere broj 125 od 12. novembra 2020. godine na osnovu kojeg je i sačinjen Ugovor o donaciji. Cilj donacije je da se izgradnjom novog i savremenog školskog objekta doprinese razvoju obrazovnog sistema Crne Gore i obezbijede kvalitetniji uslovi za školovanje za veliki broj učenika ovog dijela Podgorice", saopšteno je iz Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.