Konstruktivan razgovor sa kandidatima za ministre u novoj Vladi
Ministarstvo finansija

Predstavnici ministarstava finansija i ekonomije

Konstruktivan razgovor sa kandidatima za ministre u novoj Vladi

Radni sastanak ministara finansija i ekonomije, Darka Radunovića i Dragice Sekulić, sa kandidatima za ministre u novoj vladi, protekao je u konstruktivnom razgovoru, uz obostranu kooperativnost i spremnost na saradnju, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva su kazali da su se Radunović i Sekulić sa saradnicima, danas sastali sa kandidatima za ministre u novoj Vladi, Milojkom Spajićem, Jakovom Milatovićem i Mladenom Bojanićem.

"Radni sastanak protekao je u konstruktivnom razgovoru, uz obostranu kooperativnost i spremnost na saradnju“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Današnji sastanak nastavak je onog koji je održan u ponedjeljak, kada su se Spajić, Milatović i Bojanić sastali sa Radunovićem, kako bi, između ostalog, razgovarali o Nacrta budžeta za narednu godinu i aktuelnoj ekonomskoj situaciji i stanju u javnim finansijama.

Iz Ministarstva je tada saopšteno da su predstavnici tog Vladinog resora upoznali sagovornike sa aktuelnim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima i prezentovali osnovne parametre koji su obilježili ovu, kao i projekcije za narednu godinu.

Nacrt budžeta za narednu godinu urađen je u zakonskom roku do 30. oktobra, ali nije poslat Vladi odnosno Skupštini, jer je mandatar, Zdravko Krivokapić, najavio reorganizaciju izvršne vlasti.

Krivokapić je ranije saopštio da će do 20. decembra imati predlog budžeta, ali je tvrdio i da od Ministarstva nijesu mogli dobiti informacije o zapošljavanju i vezane za planiranje državne kase.

Resor Radunovića je to negirao i pozvao Krivokapića na sastanak, kao i da dostavi Nacrt uredbe o novoj organizaciji javnog sektora, da bi se na vrijeme informacioni sistem za planiranje i pripremu budžeta i povezivanje programske djelatnosti prilagodio novoj organizacionoj šemi.

Krivokapić je najavio da će vlada, o kojoj bi trebalo da se odlučuje 2. decembra, imati 12 umjesto dosadašnjih 18 ministarstava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.