Italija oborila crni rekord od aprila
Ilustracija

Pik drugog talasa u Španiji

Italija oborila crni rekord od aprila

U Italiji je od posljedica koronavirusa u posljednja 24 sata preminulo 731 osoba, što je najviše od 3. aprila, dok je potvrđeno još 32.191 slučajeva, što je za oko 5.000 više nego dan ranije, saopštilo je danas italijansko Ministarstvo zdravlja.

Testirano je 208.458 osoba, odnosno oko 50.000 više nego 24 sata ranije, prenosi Rojters.

 Italija je prva zapadnoevropska zemlja koja je pogođena virusom od početka godine i do sada je u toj državi preminulo 46.464 osoba.

Najveći broj slučajeva zabeležen je u Lombardiji koja je i najviše pogođena pandemijom i u kojoj je zabilježeno 8.448 slucajeva, duplo više nego u ponedjeljak.

Pik drugog talasa u Španiji

U Španiji je broj preminulih od posljedica kovid-19 od posljednjeg presjeka uvećan za 435 na 41.688.

Ovo je najveći broj smrtnih slučajeva u jednom danu zabilježen tokom druga talasa epidemije, ali je broj novoboljelih nastavio da opada, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.