DPS Berane: Ko o čemu - “Zdravo Berane“ o DPS-u

DPS Berane: Ko o čemu - “Zdravo Berane“ o DPS-u

Na žalost, praksa nove vladajuće većine na državnom nivou da za svoje neuspjehe uspostavljanja skupštinskog kvoruma i pribavljanja podrške među sopstvenim koalicionim partnerima, krivi Demokratsku partiju socijalista, prelila se i na Berane. Za očekivati, kazali su iz beranskog DPS-a.

"Da ova ustaljena praksa nije postala već odavno otužna građanima Crne Gore a posebno Berana, bila bi smiješna", neli su iz OO DPS Berane.

Kako su kazali, senzibilitet i odgovornost prema Beranama, DPS je pokazala u prethodne četiri godine višemilionskim ulaganjem Vlade na teritoriji naše opštine. Ulaganjem, kojim se opštinsko rukovodstvo kitilo i prisvajalo ga kao da je njihovo.

"Treba vas podsjetiti da partije koje čine vašu koaliciju nikada nijesu učestvovale u uspostavljanju kvoruma, dok je DPS vršila vlast u Beranama, i to bez obzira na razloge odsustva naših odbornika, čak i kad su ti razlozi bili zdravstvene prirode. U drugim opštinama ste takođe odlično pokazali koliko ste spremni da držite kvorum svojim kolegama odbornicima koji se suočavaju sa ovom teškom bolešću izazvanom virusom COVID-19. Nije valjda da vam moral i želja za dobrobit građana počinje i završava samo u onim opštinama gdje vi imate vlast Međusobna, kontinuirana ucjenjivanja u vezi sa radnim mjestima i funkcijama unutar vaše lokalne koalicije su pravi razlog zašto već pola godine nijeste u stanju da održite ni jednu sjednicu Skupštine opštine. Priznajte - biće vam lakše!", kaže se u saopštenju .

Ako lokalni parlament ne može da se sastane iz bilo kog razloga, iz beranskog DPS-a podsjećaju, kako kažu, nefunkcionalnu koaliciju na vlasti, da postoje zakonski mehanizmi za donošenje odluka.

"Prilika je da sve još jednom podsjetimo, da su na dnevnom redu, pored ostaloga, i one tačke koje se tiču usvajanja programa rada opštinskih preduzeća za 2020. godinu. Materijal za ove tačke je, neodgovorno, predat skupštinskoj službi neposredno prije zakazivanja sjednice, što je još jedan dokaz bezakonja jer skupštinski propisi preciziraju da se ove odluke moraju usvojiti na početku godine. Zato vas najljubaznije molimo, počnite konačno iskreno da razmišljate o potrebama naših sugrađana i prestanite da krivce za svoju dokonost i neodgovornost tražite u Demokratskoj partiji socijalista", zaključuju iz Opštinskog odbora DPS Berane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.