Vladika Joanikije dobrog zdravstvenog stanja, ostaje u samoizolaciji i pod nadzorom ljekara
Vladika Joanikije

Testiranje planirano za sljedeću nedelju

Vladika Joanikije dobrog zdravstvenog stanja, ostaje u samoizolaciji i pod nadzorom ljekara

Zdravstveno stanje episkopa budimljansko-nikšićkog Јoanikija je dobro, ostaje u samoizolaciji i pod ljekarskim nadzorom, saopštila je informativna služba Eparhije budimljansko-nikšićke.

"Utvrđeno je da osnovni vitalni parametri (tjelesna temperatura, saturacija i krvni pritisak) imaju fiziološke vrijednosti, te da su kontrolni laboratorijski nalazi u fiziološkim opsjezima. Primjera radi vrijednost CRP je 0,43 (normalno do 5)", navodi se u saopštenju Eparhije.

Pojašnjavaju da radiološki snimak pluća, kao ni prethodnih puta, nije pokazao inflamatorne i infiltrativne promjene, a ranije planirani CT pluća je zbog objektivnih pokazatelja, kao i dobrog subjektivnog osjećaja Episkopa Joanikija, odložen za naredni period.

"Usljed dobrog opšteg stanja ordinirana je adekvatna terapija od strane ljekara, a Episkop će i nadalje biti pod na ljekarskim nadzorom", ističe se u saopštenju.

Virusološko testiranje vladike Joanikija na korona virus (dijagnostičkom metodom PCR) planirano je za nastupajuću sedmicu.

"Vladika će po preporuci ljekara i u narednom periodu biti u samoizolaciji radi odmora i rehabilitacije, a po izlasku iz iste će svoje aktivnosti prilagoditi savjetima struke", poručuju iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.