Mjere u Njemačkoj ostaju do kraja zime
Ilustracija

Mjere u Njemačkoj ostaju do kraja zime

Njemački ministar zdravlja Jens Špan izjavio je da će restriktivne mjere, uvedene zbog virusa korona, vjerovatno ostati na snazi tokom zime.

Špan je rekao da je malo vjerovatno da će biti organizovane masovne proslave Božića ili okupljanja više od 10 do 15 ljudi.

Moramo se zajedno potruditi da kroz zimu prođemo sa manjim brojem zaraženih, poručio je Špan.

Danas je u Njemačkoj zabilježeno gotovo 22.000 novih slučajeva virusa korona, ali je to za oko 1.500 manje u odnosu na vikend.

Njemačka je uvela jednomjesečno zatvaranje ugostiteljskih i sportskih objekata, uz nastavak rada škola i prodavnica.

Špan je izjavio da smanjenje broja zaraženih neće značiti trenutni povratak u normalan život, javlja AP. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.