SNP: Stopirati zapošljavanja u Glavnom gradu
Socijalistička narodna partija

Podgorica mora biti istinski servis građana, a ne institucija za uhljebljavanje partijski podobnih i "državi lojalnih“ građana

SNP: Stopirati zapošljavanja u Glavnom gradu

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra neprimjerenim povećanje broja zaposlenih u Glavnom gradu koje je zabilježeno ove godine.

"Prema podacima NVO Akcija za socijalnu pravdu, u Glavnom gradu je od početka ove godine do septembra ukupan broj zaposlenih uvećan za trideset, uprkos tome što su se državne službe i lokalne samouprave obavezale na racionalizaciju, odnosno smanjenje broja zaposlenih", navodi se u saopštenju SNP-a.

Dodaju da je samo od 30. avgusta, kada su održani parlamentarni izbori, Glavni grad objavio oglase za 33 zaposlenja, od čega 18 za rad na neodređeno, a 15 za rad na određeno vrijeme.

Pojašnjavaju da je broj zaposlenih sada najmanje 3.124 zaposlenih, i to bez angažovanih po osnovu ugovora o privremenim poslovima i ugovora o djelu.

"Od tog broja čak 45 odsto čine zaposleni u administraciji, a ostatak otpada na radnike koji kroz lokalne djelatnosti pružaju usluge građanima Podgorice (vodovodne usluge, komunalne usluge, tržnice, čistoća, otpad).", izričiti su iz SNP-a.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica pozvao je odgovorne u gradskoj upravi da prestanu sa zapošljavanjem koje samo dodatno opterećuje i onako istrošenu kasu Glavnog grada i da se počnu ponašati u skladu sa planom optimizacije javne uprave i lokalnih samouprava.

"Glavni grad mora biti istinski servis građana, a ne institucija za uhljebljavanje partijski podobnih i „državi lojalnih“ građana, kako reče nedavno gradonačelnik Vuković", poručili su iz SNP-a,

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.