Suđenje Žarku Pavićeviću odgođeno zbog izostanka advokata
Žarko Pavićević

Za 4. decembar

Suđenje Žarku Pavićeviću odgođeno zbog izostanka advokata

Suđenje bivšem predsjedniku opštine Bar i nekadašnjem vlasniku Zavoda za izgradnju Bara (ZIB) Žarku Pavićeviću, koji se tereti da je sa još dva lica zloupotrebom položaja oštetio Poštu Crne Gore za više od dva miliona eura, danas je odgođeno za 4. decembar.

Proces je odgođen na zahtjev advokata Dražena Medojevića, koji je bio spriječen da dođe iz zdravstvenih razloga, saopšteno je iz Višeg suda u Podgorici.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva, osim Pavićevića zbog zloupotrebe položaja optuženi su i nekadašnja izvršna direktorica ZIB-a Danijela Krković i procjenitelj Rafail Vreteničić.

Oni se terete da su u poslovima izgradnje stambeno-poslovnog prostora oštetili Poštu Crne Gore za 2.247.882,40 eura.

Ovo nije jedina zloupotreba koju su, po sumnjama Tužilaštva, počinili Pavićević i Krković. Krajem 2017. godine Pavićević je pravosnažno osuđen na godinu zatvora jer je zloupotrebom službenog položaja prilikom izgradnje stanova za potrebe zaposlenih u državnoj upravi gradsku kasu "olakšao" za 1.780.240 eura.

Istom odlukom Apelacionog suda potvrđena je i presuda kojom je bivša izvršna direktorka Zavoda za izgradnju Bara (ZIB) Danijela Krković osuđena je zbog umišljajnog pomaganja Pavićeviću na uslovnu kaznu zatvora od četiri mjeseca koju će odležati ako u naredne dvije godine ne počini istovjetno krivično djelo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.