Nikolić: Selakovićeva izjava ima za cilj narušavanje ugleda Crne Gore
Miloš Nikolić

Nikolić: Selakovićeva izjava ima za cilj narušavanje ugleda Crne Gore

Izjava ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću nije bezbjedno u Crnoj Gori zbog kriminalnih klanova, te da je njegovo pojavljivanje hrabar potez, predstavlja neprimjerenu izjavu ovog visokog državnog zvaničnika susjedne zemlje, ocijenio je Miloš Nikolić, portparol DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Podsjećamo, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da je značaj odlaska predsjednika Srbije u Podgoricu veoma veliki, uz sav rizik koji je nosio, budući da za njega nije bezbjedno da ode u Crnu Goru, između ostalog i zbog kriminalnih klanova.

"Mogu da konstatujem i da je to jedan hrabar potez", rekao je Selaković za TV Prva komentarišući odlazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Podgoricu na sahranu mitropolita Amfilohija.

Nikolić smatratra da je Selaković na taj način nastavio uočljivo kreiranje narativa o Crnoj Gori kao mafijaškoj državi koja izvozi kriminalne klanove i obračune u susjedne zemlje - u ovom slučaju u Srbiju.

"Podsjećanja radi, ovu tezu prvi je lansirao sam Aleksandar Vučić najavljujući obračun sa navodnim crnogorskim kriminalnim klanovima u Beogradu a potom su dalje razrađivali prorežimski tabloidi.Zbog svega navedenog jasno je da izjava srpskog ministra spoljnih poslova nije slučajna već itekako tendenciozna, smišljena i sračunata s ciljem ugrožavanja ugleda Crne Gore", zaključio je poslanik DPS Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.