Bogojević: Nisam imao namjeru da ubijem Vučkovića, prijetio mi je da će mi zaklati sina
Viši sud u Podgorici

Negira optužbe za teško ubistvo

Bogojević: Nisam imao namjeru da ubijem Vučkovića, prijetio mi je da će mi zaklati sina

Nikola Bogojević (23) kazao je danas u Višem sudu u Podgorici da nije imao namjeru da ubije Branka Vučkovića, već da je htio da ga opomene.

"Maltrerirao me je i prijetio da će mi zaklati sina. Nijesu tačni navodi optužnice da sam počinio teško ubistvo", dodao je Bogojević, prenosi portal "Pobjeda".

Bogojević je optužen da je 25. septembra prošle godine ubio Branka Vučkovića u centru Podgorice.

Bogojević se tereti za krivična djela teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom hapšenja, policija je kod Bogojevića pronašla više komada oružja, kao i odjeću koju je koristio tokom likvidacije.

Iz policije je tada saopšteno da su pozadina ubistva kriminalne aktivnosti i izvršioca i žrtve.

Ovakav stav iz policije su zauzeli nakon što je pretresima prostorija koje su koristili Bogojević i Vučković pronađena droga namijenjena za uličnu prodaju.

"U stanu koji je koristio pokojni Vučković pronađeno oko 100 grama heroina, oko 300 grama smješe sa tragovima heroina i vaga. Kod Bogojevića, osim oružja i drugih predmeta krivičnog djela, takođe su pronađeni narkotici, koji su bili namijenjeni uličnoj distribuciji", rečeno je tada iz policije.

Tokom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni Bogojević, poznajući navike Vučkovića, najmanje sat vremena čekao ga u Ulici Oktobarske revolucije, pripremajući likvidaciju.

"Kada je uočio Vučkovića kako parkira motocikl, prišao mu je s leđa i u njega ispalio smrtonosni hitac. Osumnjičeni je nosio tamnu odjeću i kačket misleći da su veće šanse da ga tako istražitelji ne identifikuju", rečeno je iz policije nakon što su Bogojeviću stavljene lisice na ruke.

Vučković je kobne noći krenuo na proslavu rođendana jednog rođaka u lokalu preko puta „Pejtona“. Kada je stigao blizu lokala, parkirao je motocikl. Čim je sišao sa motocikla, napadač je u njegovom pravcu ispalio više hitaca. Iz lokala su odmah istrčali njegova djevojka i rođaci, koji su krenuli u potjeru za ubicom. Međutim, on je uspio da im umakne. Na mjesto događaja ubrzo su stigle policija i Hitna pomoć.

Mladić je prebačen u Urgentni centar, gdje je, uprkos naporima ljekara da mu spasu život, podlegao povredama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.