Lideri DF-a sva svoja saznanja da saopšte nadležnim organima
Milivoje Katnić

Katnić pozvao

Lideri DF-a sva svoja saznanja da saopšte nadležnim organima

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ukazao je da su krivični postupci koji se vode protiv pojedinca-lidera političkog subjekta DF, sprovedeni u zakonom određenom postupku, u kom su optužnice Specijalnog državnog tužilaštva potvrđene od strane suda, te da su neke prvostepeno okončane osuđujućim presudama.

Glavni specijalni tužilac, bez namjere da polemiše sa okrivljenima putem medija, ukazuje da je odgovornost svakog lica pred zakonom osnovno načelo modernih država, tako i odgovornost lidera političkih partija kao fizičkih lica, tužilaca i sudija. 

Za sprovođenje tih postupaka postoje zakonom određeni nadležni državni organi.

"Mjesto za sprovođenje tih postupaka sigurno nijesu političke partije, a odgovornost ne utvrđuju lideri tih partija, bez obzira jesu li na vlasti ili su u opoziciji", naveo je Katnić i dodao da Glavni specijalni tužilac upućuje da sva svoja saznanja, dokaze i podatke koje imaju u DF-u predaju nadležnom organu radi utvrđivanja odgovornosti.

Kada je riječ o sudskom predmetu terorizam u pokušaju, Glavni specijalni tužilac napominje da je taj postupak okončan prvostepenom presudom kojom su svi okrivljeni oglašeni krivim, uključujući i neke od lidera DF-a. Istovremeno podsjeća da je jedino mjesto na kom se može „napadati“ presuda - sudnica, a ne kroz paušalna i saopštenja puna neistina.

"Upravo zato se lidera DF-a pozivaju da iznesu sva svoja saznanja, ko i kada se interesovao kod Glavnog specijalnog tužioca u vezi sa tom presudom, uz napomenu da Glavni specijalni tužilac niti bilo koji drugi specijalni tužilac ne može znati, niti uticati na ishod postupka po žalbama lidera DF-a, koji je u toku pred Apelacionim sudom", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.