Finska premijerka pozirala za magazin bez brusa, fotografija podijelila javnost(FOTO)

Finska premijerka Sana Marin dospjela je na naslovne strane nacionalnih medija prethodnih dana zbog nečega što i nema mnogo veze sa političkim odlukama koje pravi.

Njena odluka da za Trendi magazin pozira u elegantnom blejzeru sa dubokim dekolteom bez košulje ili grudnjaka ispod podijelila je finsku javnost.

Fotografija je izazvala je žustre polemike o doličnosti njenog izbora garderobe.

Na društvenim mrežama uslijedila je lavina kritika, a veliki broj korisnika istakao je da je odluka da se fotografiše za magazin bez grudnjaka krajnje neprikladna za osobu na njenom položaju. 

Osim toga, brojne kritike odnosile su se i na činjenicu da je fotografija napravljena u zvaničnoj rezidenciji predsjednice finske vlade.

Ipak, mnogi su ustali u odbranu Sane Marin, ističući da izbor garderobe uopšte nije bio neukusan i da pokazuje njenu ljepotu, snagu i nezavisnost.

Veliki broj njenih pristalica, posebno žena, vrlo brzo je počeo da postavlja fotografije u sličnim odevnim kombinacijama bez grudnjaka, uz haštag „Ja sam sa Sanom“ (#imwithsanna).

Bilo je i muškaraca koji su na poseban način pokazali podršku.

Bilo je i onih koji su podsjetili da su se i drugi šefovi država fotografisali u ležernim i izazovnim izdanjima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.