Bečić i Ozan, foto: Skupština CG

Bečić i Ozan

"Snažna parlamentarna saradnja kao simbol prijateljstva"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa Songul Ozan, ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori.

Bečić je izrazio zadovoljstvo kontinuirano sadržajnim, prijateljskim i partnerskim odnosima Crne Gore i Turske, ističući da postoje uslovi za intenziviranje ekonomske saradnje. On je ocijenio da dvije zemlje karakterišu uzajamno dobri odnosi u gotovo svim oblastima, a da zajedničke vrijednosti dijele i u okviru Sjevernoatlantskog saveza.

Predsjednik Škupštine je naglasio da dobrim bilateralnim odnosima veliki doprinos daje i crnogorska dijaspora u Turskoj, koja predstavlja snažan element u učvršćivanju veza dvije zemlje i izrazio zadovoljstvo činjenicom da će dvije zemlje nastaviti unapređenje odnosa i na najvišem nivou.

Ozan je čestitala Bečiću izbor za predsjednika Skupštine i izrazila očekivanje da će Crna Gora nastaviti da njeguje multikonfesionalni i multietnički sklad. Ona se osvrnula na dugu istoriju i tradiciju dva naroda, iskazavši zadovoljstvo dinamikom kretanja odnosa Turske i Crne Gore.

Ambasadorka je naglasila važnost daljeg jačanja odnosa između dva predstavnička doma, uz ocjenu da je to pokazatelj prijateljstva dva naroda.

Zajednički je konstatovano da parlamentarna saradnja na najvišem nivou, kao i u okviru budućih grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju političkih, ekonomskih i društvenih veza.

Predsjednik Skupštine je ambasadorku upoznao i sa ključnim prioritetima novog saziva, koji se odnose na reformu pravosuđa i sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva. 

"Naša zajednička obaveza je da gradimo mostove saradnje jer samo građanska Crna Gora može biti jaka Crna Gora", zaključio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.