Rusija: Više od 13 hiljada zaraženo koronavirusom, 244 osobe preminule
Ilustracija

Za 24 sata

Rusija: Više od 13 hiljada zaraženo koronavirusom, 244 osobe preminule

U Rusiji su za 24 časa registrovane 244 osobe umrle od korona virusa što je najveći broj žrtava od početka pandemije u toj zemlji, a treći dan zaredom ima više od 13.000 novozaraženih, saopšteno je u Moskvi.

Od marta je registrovano 1,32 miliona zaraženih i 22.966 umrlih, mada se smatra da je broj žrtava korona virusa mnogo veći, prenosi Beta.

Prethodni najveći broj umrlih za 24 časa bio je 29. maja kada je bilo 232 žrtve korona virusa.

I pored novog talasa epidemije, ruske vlasti tvrde da kontrolišu situaciju i žele po svaku cijenu da izbjegnu uvođenje novih restriktivnih mjera koje imaju razarajuće posljedice po privredu.

Rusija takođe računa na efikasnost prve vakcine protiv korona virusa, nazvane Sputnjik-V, koja je testirana na 40.000 dobrovoljaca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.