Direktorica Doma zdravlja u Bijelom Polju prekršila Zakon: Imovinu prijavila pet mjeseci nakon propisanog roka
Majda Dobardžić

ASK utvrdio

Direktorica Doma zdravlja u Bijelom Polju prekršila Zakon: Imovinu prijavila pet mjeseci nakon propisanog roka

Direktorica Doma zdravlja Bijelo Polje Majda Dobardžić, mogla bi biti kaženja novčanom kaznom od 500 do 2000 eura, jer je Agencija za sprečavaje korupcije utvrdila da Dobardžić nije prijavila imovinu za 2019. godinu, što je, kao javni funkcioner bila u obavezi da uradi shodno Zakonu o sprečavanju korupcije. Dobardžić je i odbornica u SO Bijelo Polje i članica Glavnog odbora Demokratske partije socijalista.

Agencija za sprječavanje korupcije objavila je na svom sajtu da je direktorica JZU Dom zdravlja Bijelo Polje, Majda Dobardžić, prekršila Zakon o sprječavanju korupcije.

"Utvrđuje se da je Majda Dobardžić, direktorica JZU Dom zdravlja Bijelo Polje, kao javna funkcionerka prekršila član 23 stav 3 tačka 1 Zakona o sprječavanju korupcije, na način što Agenciji za sprječavanje korupcije nije dostavila Izvještaj o prihodima i imovini za 2019. godinu u zakazanom propisanom roku", navodi se u saopštenju ASK-a,prenosi Pobjeda.

Zakonom o sprečavanju korupcije, predviđeno je da javni funkcioner mora da prijavi imovinu do 31. marta, a ukoliko to ne učini predviđena je kazna do 2000 eura.

Iz Agencije za sprječavanje korupcije objasnili su da su nesumnjive tvrdnje da je Dobardžić prekršila zakon, time što je imovinu prijavila 9. jula 2020 godine, a zakonski rok bio je do 31. marta 2020 godine.

Sa odlukom ASK-a, saglasna je i Majda Dobardžić, koja navodi da je svjesna da je izvještaj dostavila nakon isteka zakonom propisanog roka.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.