Konatar pokušao da ubije čuvara: Spavam na podu u ćeliji, pokušava da me
Foto: Standard

Konatar pokušao da ubije čuvara: Spavam na podu u ćeliji, pokušava da me "satre" na svaki način

Aleksandar Konatar, kome se u Višem sudu u Podgorici sudi za razbojništvo i ubistvo Ljubomira Ljuba Jovanovića, 2.oktobra je napao čuvara u prostorijama istražnog zatvora i pokušao da mu nanese povrede improvizovanim bodežom, potvrđeno je Danu iz te ustanove.

Naime, Konatar je improvizovanim predmetom napao jednog od službenika obezbjeđenja dok je on vršio svoje službene obaveze, ali su njegove kolege, pravovremenom intervencijom, uz upotrebu sredstava prinude, odbili napad pritvorenika i tako spriječile nanošenje tjelesnih povreda službenom licu.

Protiv Konatara je pokrenut disciplinski postupak radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti, a o incidentu je obaviještena i Uprava policije-OB Danilovgrad radi eventualnog preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti, prenosi Dan.

Aleksandar Konatar je saopštio u Višem sudu da načelnik Istražnog zatvora Dejan Bauković pokušava da ga “satre” na svaki mogući način.

“To pokazuje i činjenica da spavam na podu u ćeliji broj šest, koja je po video-nadzorom, pa se to može odmah provjeriti”, kazao je Konatar.

Konataru i Nikoli Vuletiću se trenutno sudi pred Višim sudom po optužbi da su 30.6.2011. godine, oko 22.25, upali u automat klub Lutrije Crne Gore na Cetinju i sa umišljajem izvršili razbojništvo, pri čemu je Konatar sa umišljajem ubio Ljubomira Jovanovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.