U poplavama poginulo devetoro, strahuje se da ima još nestalih
Foto: Beta/AP

Francuska i Italija

U poplavama poginulo devetoro, strahuje se da ima još nestalih

Tijelo jedne žene izvučeno je danas iz Sredozemnog mora čime je porastao na najmanje devet broj nastradalih u jakim planinskim polavama na granici između Francuske i Italije.

Strahuje se da ima još 20 nestalih poslije poplava.

Spasioci su izvukli tijelo žene iz mora kod opštine Imperije u Liguriji.

Još pet tijela, svih pet muškaraca, pronađena su juče u moru blizu San Rema, na plaži italijanskog graničnog grada Ventimilje i duž obale opštine Imperije.

Identiteti posljednjih žrtava i okolnosti njihovog nestanka nijesu za sada poznati.

Poplave su razorile planinske predjele u jugoistočnom francuskom regionu Alp-Maritim i italijanske sjeverozapadne regione Ligurija i Pijemont, poslije jakog nevremena praćenog velikim padavinama koje je zahvatilo dvije zemlje u petak i subotu.

U Francuskog vatrogasci u regionu Alp-Maritim dalje danas tragaju za osam nestalih osoba za koje očevici kažu da su moguće odnijete u nabujalim vodama. Među njima su dva vatrogasca čije vozilo je upalo u vodu kada se put ispod njega urušio.

Pored toga francuski spasioci pokušavaju da nađu još 12 osoba za koje su porodice prijavile da se sa njima nijesu čuli od nevremena koje je zatrpalo puteve i prekinulo komunikacije.

Francuski spasioci su juče pronašli tijelo čovjeka čije vozilo je odnijela bujica u selu Sen-Marten-Vezibi, jedno od najteže pogođenih sela, gdje je podivljala voda srušila most i nekoliko kuća.

Spasioci su takođe pronašli tijelo pastira koji je nestao u planinama između Francuske i Italije. Jedan vatrogasac poginuo je takođe u pograničnoj italijanskoj oblasti Aosta.

Poplave su dodatno opteretile ove regione koji se bore sa koronavirusom. Guverneri iz Ligurije i Pijemonta tražili su od italijanske vlade pomoć za hitne situacije.

Btea

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.