Potvrđena uspješna saradnja crnogorskih i italijanskih bezbjednosnih službi

Sastanak Veljović-Zelioli

Potvrđena uspješna saradnja crnogorskih i italijanskih bezbjednosnih službi

Crna Gora i Republika Italija nastavljaju uspješnu saradnju na polju upravljanja granicama i migracijama, borbe protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja migranata posebno morskim putem, koja je do sada bilježila značajne rezultate, zaključeno je na sastanku u prostorijama Uprave policije direktora Veselina Veljović i ambasadora Republike Italije Luke Zeliolija.

Kako je saopšteno iz UP, tema sastanka je bila sveukupna uspješna bilateralna saradnja sa akcentom na početak projekta IPA 3 (IPA 2019 – Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu) koji je zasnovan na rezultatima ostvarenim u okviru projekta IPA 2 (IPA 2017).

"Opšti cilj ovog projekta je jačanje odgovora nadležnih institucija na Zapadnom Balkanu u borbi protiv teškog organizovanog kriminala i terorizma, uključujući sprečavanje i suzbijanje nasilnog ekstremizma, na način što će se jačati saradnja kako na regionalnom nivou tako i saradnja sa Evropskom unijom.Obostrano je zaključeno i da je projekat „Podrške Evropske unije vladavini prava – EURoL2“ značajno doprinio jačanju sveukupnih kapaciteta Uprave policije.", kaže se u saopštenju. 

Crna Gora i Republika Italija nastavljaju uspješnu saradnju na polju upravljanja granicama i migracijama, borbe protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja migranata posebno morskim putem, koja je do sada bilježila značajne rezultate.

Saradnja u ovoj oblasti se, podsjećaju iz UP, temelji na Memorandumu koji su direktor crnogorske i direktor italijanske policije potpisali u Brindiziju 2018. godine.  

 „Bezbjednosnosne službe u kontinutetu uspješno sarađuju što potvrđuju i odlični rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala. Zapažene rezultate ostvarujemo posebno u oblasti borbe protiv droge, krijumčarenja i ciljanih potraga", kazao je Veljović.

„Saradnja Crne Gore i Republike Italije daje rezulatate na više polja a nama je zadovoljstvo što smo i bilateralno i kroz evropske projekte podržali Crnu Goru u ostvarivanju napretka u pregovaračkim poglavljima 23. i 24.“ – kazao je ambasador Zelioli.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.