Dječije odjeljenje u Pljevljima

Lalović poručio

"Nije tačno da je dječije odjeljenje u Pljevljima zatvoreno, novinari da provjere informacije prije objavljivanja"

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima zbog netačnih informacija koje su se pojavile u nekim medijima, dao je informaciju redakciji “PV Informera” da sva odjeljenja u Opštoj bolnici funkcionišu u skladu sa preporukama.

Situacija sa koronavirusom zahtijeva da se novinari uzdrže od objavljivanja neprovjerenih i netačnih informacija koje mogu da dovedu do uzbunjivanja javnosti i širenja panike.

Menadžment Opšte bolnice je spreman da uvijek da precizne informacije o epidemiološkoj situaciji u gradu kao i generalno o radu svih odjeljenja u okviru Opšte bolnice Pljevlja saopštio je direktor Opšte bolnice u Pljevljima Edo Lalović, prenosi PV Informer.

"Što se tiče Dječijeg odjeljenja nije tačna informacija da je odjeljenje zatvoreno,već da na Odjeljenju trenutno nema hospitalizovane djece,pa je takva situacija iskorišćena da se u toku jučerašnjeg dana izvrši detaljna dezinfekcija svih prostorija u okviru odjeljenja. Dežurni ljekar pedijatar i sve medicinske sestre sa odjeljenja su u pripravnosti i sa pojavom prvih pacijenata nastaviće normalno sa radom.Jedina tačna informacija je da se jedan od pedijatara nalazi u izolaciji", kazao je on.

Kako je naveo, ginekološko odjeljenje takođe radi normalno,uz jednog ginekologa i dovoljan broj stručnog medicinskog kadra – babica.

U slučaju veće potrebe ako bi se eventualno značajno povećao broj pacijenata bili bi angažovani specijalisti iz drugih medicinskih ustanova, kao što je praksa i ranije za struke koje su deficitarne u pljevaljskoj bolnici.

Na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice u Pljevljima sa Kovid punktom u stacionaru imaju ukupno 23 pacijenta srednje teške kliničke slike,stabilnog stanja.

Iz Pljevalja u KCCG-u su 2 pacijenta,u Baru 4 pacijenta ,a u bolnici “Brezovik” u Nikšiću 2 pacijenta.

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima apeluje na građane da se ponašaju u skladu sa preporukama državnih organa radi što bržeg prevazilaženja epidemije koronavirusa u Pljevljima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.