Leteći doktori će spašavati živote
Ilustracija

Izveden probni let u Britaniji

Leteći doktori će spašavati živote

Kako stvari stoje, vjerovatno ćemo prvo u Velikoj Britaniji, a onda i u ostalim krajevima svijeta, dobiti leteće doktore.

Ne zna se zasigurno da li će ih pronalazač Ričard Brauning baš tako nazvati, ali je početkom nedjelje snimljen probni let. Zbog novog odijela, uzbrzava se intervencija hitne pomoći.

Doktor na mlazni pogon moći će da lebdi iznad vode i da pređe iznad planinskih predjela do tačne lokacije sa koje mu je upućen poziv za pomoć.

U slučaju da ova odijela dobiju upotrebnu dozvolu, spasioci i bolničari bi pod blagim mlaznim naponom, savladali teren bez teškoća.

U specijalnom odijelu sa dva mlazna mikro-motora može da se leti bez prekida u etapama od po pet minuta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.