Papagaji uklonjeni iz zoo-vrtaa, međusobno podsticali jedni druge da psuju
Ilustracija

Papagaji uklonjeni iz zoo-vrtaa, međusobno podsticali jedni druge da psuju

Zaposleni u jednom zoološkom vrtu u Velikoj Britaniji bili su prinuđeni da grupu od pet afričkih sivih papagaja koji su psovali posetioce razdvoje i sklone od očiju javnosti.

Kako navode svjetski mediji, papagaje je zoo-vrtu doniralo pet različitih vlasnika, ali su oni, pre nego što su izloženi, neko vrijeme proveli zajedno u karantinu, gde su jedan od drugog veoma brzo naučili da psuju, međusobno se podstičući da to čine.

Osim onih najčešćih, u njihovom rečniku može se pronaći bilo koja druga zamisliva psovka, kaže direktor zoo-vrta Stiv Nikols.

Iako su ih posjetioci većinom smatrali zabavnim i čak im uzvraćali, zbog mogućeg negativnog uticaja na decu papagaji su razdvojeni i privremeno premješteni na lokacije koje se nalaze van očiju javnosti, ne bi li se tako odvikli od psovanja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.