Sakupljen novac za malog Bjelopoljca: Kemal ide na liječenje

Akcija sakupljanja novca za sedmogodišnjeg Kemala Sijarića iz bjelopoljskog sela Godijevo koji boluje od teškog oblika autizma, uspješno je završena.

Preko Facebook stranice Hemiias donirano je 17.208 dolara.

Takođe, u Njemačkoj je sakupljeno još 10.000 eura, a donatori su: Fondacija Hemiias, radnici MIH GMBH i familija Brčvak.

"Uz novac koji smo mi uspjeli da sakupimo, imamo informaciju da je sakupljen i preostali dio potreban za liječenje, tako da nam preostaje da Kemalu poželimo uspješno liječenje u Sjevernoj Karolini i da njegovoj majki Almiri poručimo da nije sama i da uvijek može da računa na nas", kazali su iz fondacije humanitarnog Bjelopoljca Hačka Brčvaka.

Podsjećamo, Kemalu će biti izvršena transplatacija matičnih ćelija u Sjevernoj Karolini, koja će koštati oko 30.000 eura.

Kemal je nedavno ostao bez oca te svu brigu o njemu vodi majka Almira, koja pored njega ima još dva maloljetna djeteta. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.