Izgradnja mosta na rijeci Vruji u Gusinju: Betonirane stope noseće konstrukcije, završetak do kraja godine ako uslovi dozvole

Izgradnja mosta na rijeci Vruji u Gusinju: Betonirane stope noseće konstrukcije, završetak do kraja godine ako uslovi dozvole

Izgradnja mosta na rijeci Vruji na području opštine Gusinje nastavljena je betoniranjem stopa noseće konstrukcije. Iako radove otežava visoki vodostaj rijeke, proteklih dana su završeni radovi na drugoj stopi, čime su se stekli uslovi za dalje intenziviranje posla, saopštila je Uprava javnih radova.

Realizaciju ovog projekta sa 400 hiljada eura finansira Vlada Crne Gore iz Kapitalnog budžeta. Izvođač je podgorička kompanija “Fidija”, koja bi bi trebalo, ukoliko dozvole vremenske prilike, da završi radove do kraja ove godine.

Stari most je u potpunosti srušen, a na njegovom mjestu projektovan je novi, dužine 30 metara, sa obostranim trotoarima.

Riječ je o jednom od segmenata projekta modernizacije puta od Plava do Gusinja, u dužini oko 10 kilometara, vrijednom blizu 4,4 miliona eura - navode iz UJR.

IzgradnjamostanaVruji1

Nedavno je, podsjeća se, asfaltirana trasa od 1,2 kilometra na području plavske opštine, obuhvaćena prvom fazom projekta, dok je u okviru druge faze toku sanacija na oko devet kilometara saobraćajnice prema Gusinju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.