U posljednja 24 časa u BiH preminulo šest osoba od koronavirusa
Ilustracija

Još 92 slučaja koronavirusa

U posljednja 24 časa u BiH preminulo šest osoba od koronavirusa

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata potvrđena su 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je preminulo šest osoba, prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo objavljenim u ponedeljak, prenosi Anadolija.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo entiteta Federacije BiH prijavljena su 503 uzorka, od kojih je 57 bilo pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrovani su u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadno-hercegovačkom, Srednjo-bosanskom, Tuzlanskom, Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo, prenosi Anadolija.

Do sada je testirano ukupno 145.811 uzoraka, a bolest kovid potvrđena je kod 16.445 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječena su 12.152 pacijenta, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 184 pacijenta. Trenutno je aktivno 3.836 slučajeva pozitivnih na koronavirus. Do sada je u Federaciji BiH od koronavirusa umrlo 457 osoba.

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata testirano je 357 osoba, a koronavirus je potvrđen kod 35 njih. Nije prijavljen nijedan novi smrtni slučaj.

Dо sаdа је u RS-u pоtvrđеn 8.771 slučај virusа kоrоnа, а preminule su 292 оsоbе. Do sada se oporavila 5.681 osoba, a ukupno je testirano 75.158 osoba. 

Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih је 185, u Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru RS 59, а u opštim bоlnicаmа 126.

Podaci za Brčko distrikt za danas još nisu objavljeni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.