Nesporazum u izradi: Đaci u grčkim školama dobili prevelike maske (FOTO)

Grčki program raspodjele više stotina hiljada zaštitnih maski u školama širom zemlje naišao je na problem odmah na početku zbog - pogrešnih dimenzija.

Vlasnik kompanije koja je dobila tender za raspodelu 500.000 maski Janis Statopulos rekao je da je od administracije dobio pogrešne mjere.

Prema njegovim riječima, od njega je zatraženo da napravi maske veličine 10x18 centimetara za djecu do deset godina i 12x22 centimetra za starije učenike i nastavnike.

Prilikom primopredaje maski, učenici su preplavili društvene mreže sa fotografijama maski koje prekrivaju cijelo lice.

"U pitanju je nesporazum. Predate mere bile su za tkaninu pre obrade. Sve će biti ispravljeno", naglasio je zamjenik ministra zdravlja Vasilis Kontozaminis.

U Grčkoj su maske obavezne u školama, javnom saobraćaju i unutar zgrada državne administracije.


 


 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.