Isti uslovi za ulazak građana Srbije u Crnu Goru

Isti uslovi za ulazak građana Srbije u Crnu Goru

Uslovi za ulazak u Crnu Goru nisu promijenjeni, rečeno je Tanjugu u Institutu za javno zdravlje Crne Gore.

U pojedinim medijima pojavili su se navodi da su neki putnici iz Srbije vraćeni sa granice iako su, kako je bilo navedeno, imali neophodne uslove za ulazak na teritoriju Crne Gore, odnosno negativan “elisa” serološki test.

"Nema nikakvih promjena u pogledu uslova za ulazak u Crnu Goru", odgovor je iz Instituta za javno zdravlje.

Crna Gora je nedavno ublažila mjere prema onim zemljama koje se nalaze na tzv. žutoj listi, među kojima je i Srbija, i za prelazak državne granice te zemlje potrebno je: negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, negativan ELISA serološki test na antitela klase IgM, takođe, ne stariji od 72 sata, ili pozitivan ELISA serološki test na antitijela klase IgG, koji nije stariji od 30 dana.

Mjere su, kako je naznačeno, donijete u skladu sa naredbama Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.