Grenel demantuje Malog: Nije istina
Ričard Grenel

Grenel demantuje Malog: Nije istina

Specijalni izaslanik američkog predsjednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel demantovao je na Tviteru da je na sastanku Beograda i Prištine u Bijeloj kući na stolu papir čija jedna tačka podrazumijeva međusobno priznanje Srbije i Kosova.

Grenel je, reagujući na pisanja medija da je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Vašingtonu uručen papir kojim se od Beograda traži da prizna nezavisnosst Kosova, na Tviteru kratko napisao: "Nije istina".

 

Prethodno je ministar finansija Siniša Mali, koji je član delegacije Beograda, u pauzi sastanka u Bijeloj kući,novinarima izjavio da je na stolu papir čija jedna tačka podrazumijeva međusobno priznanje Srbije i Kosova, a da se na predsjednika Vučića vrši ogroman pritisak.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i prištinski premijer Avdulah Hoti stigli su danas u Bijelu kuću gdje su počeli dvodnevni razgovori Beograda i Prištine.

Domaćini skupa u Bijeloj kući su specijalni izaslanik američkog predsjednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel i savjetnik za nacionalnu bezbjednost Robert O'Brajan.

O'Brajan je nakon početka sastanka u Bijeloj kući, na Tviteru objavio da lideri Srbije i Kosova već čine napredak, a da je središte razgovora jačanje ekonomskih veza i ekonomska normalizacija.

Radujem se daljim razgovorima ovog popodneva, napisao je O'Brajan, objavljujući fotografije sa sastanka predstavnika Beograda i Prištine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.