Mali: Srbiji ponuđeno da prizna Kosovo
Siniša Mali

Mali: Srbiji ponuđeno da prizna Kosovo

Ministar finansija Siniša Mali je novinarima u Vašingtonu rekao da je "pritisak na srpsku delegaciju ogroman" i da je na stolu "papir" s predlogom da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

"Dobili smo nikada gori papir od kada su krenuli pregovori sa Prištinom. Bilo je 16 tačaka na papiru, na stolu, od kojih 10 tačka podrazumijeva međusobno priznanje. Od dvadesetak prisutnih ljudi, ne samo Albanaca, na svaku riječ naše delegacije reaguju veoma agresivno, protiv nas" rekao je ministar Srbije.

Kako prenose novinari iz Vašingtona, Mali je dodao da će se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji predvodi delegaciju, "boriti do kraja, jer predaja nije opcija".

"Mi smo došli sa idejom da razgovaramo da podignemo ekonomiju cijelog reiona, da investiramo 3-4 miliona eura u insfrasturkuru, poljoprivredu, mala i srednja preduzeća, a onda dobijemo tačku koja se odnosi na međusobno priznanje", rekao je Mali i dodao da su "neke stvari jednostavno neprihvatljive".

Mediji su ranije nezvanično prenijeli da je na početku sastanka sa predstavnicima Prištine u Bijeloj kući, Vučiću uručen "papir" po kojem Srbija danas treba da prizna nezavisno Kosovo.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.