"Jezero Tramp"

Grenel: Jezero Gazivoda da se nazove po predsjedniku Trampu

Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po aktuelnom predsjedniku SAD Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.

"Kako nazvati jezero koje za Kosovo i Srbiju predstavlja ozbiljnu prepreku uprkos kompromisu koji su osmislile SAD za pokretanje studije o izvodljivosti radi stvaranja radnih mjesta i više energije za region... pa su se obje strane složile s novim imenom: Jezero Tramp", napisao je Grenel na Tviteru.

Američki diplomata koji je juče posjetio jezero Gazivode uz objavu je postavio i fotografije jezera sa natpisom "Jezero Tramp" i linkom na tekst objavljen u jučerašnjoj Gazeti ekspres.

Beogradski mediji prethodno su objavili fotografije jezera Gazivode, brane i mosta sa transparentom na engleskom jeziku "Predsjedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir".

Vučić i Hoti su juče u Vašingtonu u prisustvu Trampa potpisali sporazum nazvan "Ekonomska normalizacija" koji ima dvije verzije s razlikom u posljednjoj tački, dok je ostali tekst identičan.

Dokumentom koji su Srbija i Kosovo potpisali 4. septembra u Vašingtonu o normalizaciji ekonomskih odnosa predviđa se, pored drugog, izvođenje studije o izvodljivosti podjele energetskih resursa jezera Gazivode.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.