U BiH 286 zaraženih koronavirusom, preminulo devet osoba
Ilustracija

U posljednja 24 časa

U BiH 286 zaraženih koronavirusom, preminulo devet osoba

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata, u Federaciji BiH prijavljeni su rezultati testiranja 1.287 uzoraka, od kojih je 209 pozitivnih na kovid. Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima i županijama, osim u Bosansko-podrinjskom. U Republici Srpskoj je registrovano 77 novih slučajeva, što čini ukupno 286 novozaraženih u BiH.

U Federaciji BiH do sada je testiran 123.231 uzorak, a kovid je potvrđen kod 12.931 osobe. Zaključno sa četvrtkom, u Federaciji BiH se oporavio 9.341 pacijenata, a u protekla 24 sata evidentiran je oporavak 416 pacijenata. Trenutno je aktivno 3.227 slučajeva oboljelih od kovida, prenosi N1.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je osam smrtnih ishoda. Preminulo je pet muškaraca i to dva muškarca iz Tuzle, i po jedan iz Bugojna, Kalesije i Mostara, kao i tri žene, od kojih su dve iz Livna i jedna iz Živinica. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 363, od čega je 238 osoba muškog i 125 osoba ženskog pola.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 470 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus (SARS-CoV-2) je potvrđen kod 77 osoba u Republici Srpskoj.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.