Malčanskom berberinu nastavlja se suđenje
Ninoslav Jovanović

Optužen za otmicu i zlostavljanje dvanaestogodišnje djevojčice

Malčanskom berberinu nastavlja se suđenje

Pred Višim sudom u Nišu danas će biti nastavljeno suđenje u krivičnom postupku protiv Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin.

On je optužen za otmicu i zlostavljanje dvanaestogodišnje djevojčice iz Suvog Dola.

Na današnjem ročištu trebalo bi da svjedoče vještak psiholog Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu i ljekari Kliničkog centra u Nišu koji su liječili djevojčicu nakon što je pronađena u Pasjači.

Na prethodnom ročištu ispitan je vještak psihijatar, predstavnik komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koja je obavila neuropsihijatrijsko vještačenje optuženog.

Majka otete djevojčice, Aleksandra Karimanović kazala je po završetku prethodnog ročišta da su ljekari ustanovili da je Jovanović uračunljiv, a da se on branio time da u vrijeme otmice nije bio uračunljiv.

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u Malči, a istraga protiv njega je pokrenuta zbog krivičnih djela otmice i silovanja djeteta za šta može biti izrečena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotna kazna.

On je optužen da je djevojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u kola predstavivši se kao novi majstor u njenoj školi.

Djevojčica je pronađena poslije 10 dana u selu Pasjača, poslije potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca i građana.

Zbog zaštite interesa maloljetne djevojčice, suđenje je zatvoreno za javnost a novinarima nije dozvoljen ni ulazak u zgradu suda.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.