Niš: Nastavljeno suđenje Jovanoviću zbog otmice i zlostavljanja djevojčice(12)
Foto: RAS Srbija

Vještaci svjedočili vrstu i težinu povreda djevojčice

Niš: Nastavljeno suđenje Jovanoviću zbog otmice i zlostavljanja djevojčice(12)

U sudskom postupku protiv Ninoslava Jovanovića (48) iz Malče koji je u decembru prošle godine oteo dvanaestogodišnju djevojčicu iz Suvog Dola, danas su u Višem sudu u Nišu ispitani vještaci niškog Zavoda za sudsku medicinu, koji su bili članovi komisije koja je vještačila vrstu i težinu povreda djevojčice.

Kako Beta saznaje, optuženi je na današnjem ročištu ponovio predlog da se još jednom obavi njegovo neuropsihijatrijsko vještačenje, a tražio je i da se u svojstvu svedoka ispitaju ljekari Kliničkog centra Niš koji su konstatovali jednu od povreda kod maloljetne oštećene.

Sud je oba predloga optuženog odbio. Sud je prihvatio predlog advokatice otete djevojčice da se obavi psihijatrijsko vještačenje maloljetne žrtve, a suđenje će da bude nastavljeno 18. novembra.

Zbog zaštite interesa maloljetne djevojčice, sudski postupak je zatvoren za javnost, a Jovanović se uvodi u sudsku zgradu kroz ulaz koji je potpuno sakriven od očiju javnosti.

U dosadašnjem sudskom postupku saslušani su i ljekari Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili psihijatrijsko vještačenje optuženog i ljekari Kliničkog centra Niš koji su liječili djevojčicu nakon otmice.

Na prethodnom ročištu, održanom početkom aprila svjedočila je i oteta djevojčica.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović na suđenju svoj zločin pravda neuračunljivošću i alkoholisanošću i pokušava da umanji težinu povreda koje je nanio djevojčici.

Istraga protiv Jovanovića pokrenuta je zbog krivičnih djela otmice i silovanja djeteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja djevojaka proveo je 22 godine u zatvoru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.