U trećem upisnom roku  slobodna 504 budžetska mjesta
UCG

Na Univerzitetu Crne Gore

U trećem upisnom roku slobodna 504 budžetska mjesta

U trećem upisnom roku na Univerzitetu Crne Gore slobodna su 504 budžetska mjesta, na 32 studijska programa, najviše mjesta je na Filološkom fakultetu, najmanje na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, saopštila je prorektorica za nastavu Univerziteta Crne Gore (UCG) prof. dr Đurđica Perović.

Konkurs za upis studenata, kako saopštavaju na UCG,  će biti raspisan i objavljen sjutra, 2. septembra, u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore www.ucg.ac.me. Prijave na Konkurs za slobodna mjesta podnosiće se elektronskim putem, u četvrtak, 3. septembra.

Kako je poručila prorektorica, ukoliko neko nije uspio da upiše željeni studijski program, kandidati mogu da se pronađu i na srodnim i atraktivnim studijskim programima.

Prema njenim riječima, najviše je preostalih mjesta na Filološkom (160), Mašinskom fakultetu (87) i Filozofskom fakultetu (60).

"Na Filološkom fakultetu su otvorena mjesta za programe: Crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti (29), Srpski jezik i južnoslovenske književnosti (32), Italijanski jezik i književnost (37), Ruski jezik i književnost (30), Francuski jezik i književnost (31) i Njemački jezik i književnost (1)“, navela je prorektorica.

Na Mašinskom fakultetu su to programi Mašinstvo(46) i Drumski saobraćaj (41), dok su na Filozofskom to Filozofija (9), Istorija (27), Geografija (16) i Obrazovanje učitelja na albanskom jeziku (8).

"Kada je riječ o umjetničkim fakultetima, za koje je potrebno polagati i prijemni ispit, na Fakultetu dramskih umjetnosti kandidati mogu aplicirati za studijske programe Drama i pozorište (12 mjesta), Gluma (3), Film i mediji (7), dok su na Muzičkoj akademiji to Izvođačke umjetnosti (8) i Opšta muzička pedagogija (5)“, navodi Perović.

Ona je dodala da prijemni polažu i kandidati studijskih programa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, odnosno za programe Fizička kultura i zdravi stilovi života (15 mjesta) i Sportski novinari i treneri (5 mjesta). Studenti programa Fizička kultura i zdravi stilovi života će polagati prijemni na bazenu Sportskog centra i na stadionu FK Sutjeska, u Nikšiću.

"Prijemni ispit će biti organizovan u skladu sa propisanim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Na Medicinskom fakultetu polaganje prijemnog za studijske programe Stomatologija(12) i Medicina (16), će biti organizovano u prostorijama Medicinskog fakulteta i Instituta za javno zdravlje“, kazala je Perović.

Najmanje je, dodaje ona, preostalih mjesta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, gdje ima mjesta samo za jednog kandidata, kao i po jedno mjesto koje je preostalo na tri programa Elektrotehničkog fakulteta: Energetika i automatika (1), Elektronika, telekomunikacije i računari (1) i Primijenjeno računarstvo (1). Na Pomorskom fakultetu Kotor je na programu Menadžment u pomorstvu i logistika ostalo samo jedno mjesto, ali kandidati imaju šansu za Pomorsku elektrotehniku, gdje je preostalo 26 mjesta.

"Od ostalih fakulteta mjesta ima na Biotehničkom, studijski programi Mediteransko voćarstvo (16) i Kontinentalno voćarstvo (4), Metalurško-tehnološkom fakultetu, studijski program Metalurgija i metali (30), potom na Prirodno-matematičkom fakultetu, studijski programi Matematika (18) i Fizika (15).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.